Проблемът със сухата кожа ... вече не е твой проблем!

Сухата кожа в студените дни, със сигурност е един от неизбежните проблеми, с които се бори всяка жена.

В допълнение към всички хидратиращи кремове, които могат да помогнат има и някои групи храни, които възстановяват влагата в кожата. Прочетете кои са 5-те най-ефективни! Повечето жени, които се борят срещу сухата кожа в студените дни, прибягват предимно към най-различни продукти, които имат тази конкретна роля – хидратиране.  Но в повечето случаи , проблемът може да се разреши , чрез вътрешността на тялото , като консумирате определени храни, без да е нужно да използвате за всичко химия.

 

Ето и 5-те причини за еластичността и блясъка на кожата!

 

Овесена каша

 Овесената каша е пълна с вода, която връща блясъка на кожата. Също така, е отличен източник на манган, който стимулира производството на протеин, включително колаген и еластант, като предпазва клетките на кожата от увреждане, причинено от въздействието на свободните радикали.

 

Риба тон

 Омега 3 мастни киселини от риба тон , поддържат клетъчните мембрани и по този начин защитават и поддържат влажността на кожата. Риба тон и сьомгата също са и източници на витамин В, който е много важен за зимните дни.

 

Спанак

 Освен, че е богат на витамин А, той укрепва кожата. Спанакът съдържа фитохимикали и фолиева киселина за поддържане на влажността .

 

Авокадо

 Вече имаме възможност да купуваме всякакви плодове, през всички периоди. През зимните месеци ,ще ни бъде още по-лесно да се набавим тези топлолюбиви плодове, защото вносът е доста по-голям. Авокадото е богато на витамините С и Е, както и на мононенаситени мазнини , които поддържат влагата .

 

Портокали

 Портокалите са пълни с вода, затова този плод е отлична храна за кожата ни.Те също съдържат витамин С ,както и  витамин водоразтворим антиоксидант, който предпазва организма, включително и клетките на кожата, от вредни свободни радикали. Витамин С и продуктите на колаген , който е основният протеин в тялото , са отговорни  за поддържането  на кожата, костите и тъканите. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Статиите в Народна Аптека са с информативен характер. Не бива и не трябва да заместват консултациите с лекар.