Канелата в служба на красотата

Подхранена кожа и добра линия с помощта на канелата? Възможно е! В допълнение към прекрасната миризма на канелата,може да се каже, че тя е мощно оръжие , когато става въпрос за грижа...

 Сладкият аромат на канелата я прави съществена добавка към топлите напитки, през студените зимни дни. Въпреки това, ползите от употребата й не свършват до тук!

 

Вижте как канелата може да помогне в грижите за кожата и добрата линия.

 

Премахва акне

Може би е изненадващо , но канелата е отличен инструмент в борбата с акнето и може да се намери в много продукти за грижа на кожата. Канелата спира растежа на бактериите, които причиняват акне и почиства кожата в дълбочина.

 

Контролира теглото

 Учените са доказали, че само един грам канела на ден е достатъчен, за да поддържа нивото на кръвната захар до нормално и помага за понижаване на нивото на холестерола.

 

Подобрява здравето

 Канелата е отличен антиоксидант , но също така помага за укрепване на имунната система. Тази подправка понижава кръвното налягане и нивото на кръвна захар. В допълнение, канелата също е и отличен антибактериален агент, който помага в по-бързото зарастване на малки порязвания и рани.

 

Стимулира растежа на косата

 Канелата съдържа определени състави, които ускоряват растежа на косата.Най-добрият начин за приготвяне на  маска за коса с канела ,е  комбинирана с кокосово или маслиново масло и мед.Не се страхувайте, ако чувствате леко бучене в ушите, това означава, че маската наистина работи.

 

Забавя признаците на стареене

 Канелата забавя  гликацията  , която причинява бръчките и предпазва от вредното въздействие на слънчевите лъчи.

Гликация е процес, при който молекулите на захарта се свързват с протеините в организма и по този начин довеждат до тяхното деформиране. Когато този процес протича в кожата се отразява на колагена и еластина и в резултат на това са появите на бръчки. Многобройните проучвания показват, че канелата е чудесен начин да подтисне този процес.

 

Средство за плътни устни

 За плътни устни , най-добрата рецепта е смес от зехтин и канела. Нанесете и задръжте за няколко минути и вижте ефекта на меките и плътни устни. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Статиите в Народна Аптека са с информативен характер. Не бива и не трябва да заместват консултациите с лекар.