Островърхи брадавици – илачи от народната медицина

За островърхи брадавици или така наречените фиброми в народната медицина могат да се намерят доста ефикасни илачи

Островърхи брадавици – фиброми

Те са малки доброкачествени кожни израстъци с различна форма. Те могат да бъдат висящи, плоски или леко надигнати. Повърхността им може да бъде неравна или гладка. Цвета им също може да е различен. Те могат да са с цвета на кожата или малко по-тъмни. Големината им е предимно до 3 милиметра, могат да бъдат и по- големи, но това е рядкост. Броят им е различен – може да бъде само една островърха брадавичка или няколко. Те не са заразни и както вече казахме са доброкачествени образувания, при които не са наблюдавани форми на трансформиране в злокачествени. Най-често причината за появата им е хормоналния дисбаланс, но и наследствеността се счита за фактор. Обикновено, това което притеснява хората е неприятната им естетичност и дискомфорта, който причиняват. Фибромите най-често се появяват при хората на средна възраст. Разбира се не е изключено да се появят и при по-малки деца. Локализацията, която предпочитат са местата, подложени на постоянно търкане. Най-често се срещат под мишниците, под гърдите, по слабините, по шията или клепачите. Поради триенето има опасност да се възпалят, кървят или откъснат.

Отстраняването им не е задължително, но много хора прибягват до него, заради некомфорта и притеснението. Когато има обилно потене, често триене в дрехите и тялото, наистина дискомфорта е голям. Голям процент от хората прибягват до хирургическа намеса, за да ги премахнат. Това е решение, но в народната медицина има няколко илача, които могат да ви свършат същата работа. Не губите нищо, ако опитате, защото те са напълно безвредни. Все пак преди да започнете да третирате островърхите брадавици у дома е добре да уведомите лекуващия ви лекар.

Премахване на островърхи брадавици у дома

1. Готварска сол и лук – измийте един буркан и го подсушете добре. После обелете и нарежете една глава лук. Сложете го в буркана и добавете към него щипка готварска сол. Затворете го и го оставете да престои една нощ. На сутринта изцедете сока с тензух. Всяка вечер намазвайте брадавичките, а на сутринта измивайте третираните места с вода. Нужна е поне седмица, за да се постигнат добри резултати.

 

2. Корен на джинджифил – малък корен на джинджифил се обелва и разрязва на филийки. С една от филийките просто натъркайте островърхите фиброми. Прилагайте метода най-малко 2 седмици.

3. Чесън за премахване на островърхи брадавици – знаем за лечебните качества на чесъна. Той може да помогне и тук. Обелете една скилидка и я стрийте. Намажете фибромите със зехтин и наложете от чесновата каша върху тях. Залепете лепенка. Свалете я след 1-2. Ако усетите парене махнете кашичката веднага, защото може да изгорите кожата си. Ползвайте метода поне седмица, за да постигнете добри резултати.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Статиите в Народна Аптека са с информативен характер. Не бива и не трябва да заместват консултациите с лекар.