Д-р Диков ни съветва как да изчистим организма си, за да спрем да боледуваме

Все по-голямото количество токсични храни и замърсени въздух, вода и околна среда, правят прочистването на черния дроб, червата и цялото тяло по-важна задача от когато и да било. Тези замърсявания се превръщат във виновниците, отговорни за слабата ни имунна система, правейки ни силно податливи на хронични дегенеративни заболявания, като някои форми на рак, сърдечни заболявания, диабет, болест на Алцхаймер и др.


Ето какво ни разказва Д-р Диков по темата: 

"Детоксикацията предствлява премахване на токсичните вещества и прочистване на черния дроб, бъбреците и дебелото черво, като органите, участващи в детоксикацията на химикали и токсини от нашето тяло и подобряване на основните функции на организма, като храносмилането и елиминацията.""Умора, трудна концентрация, главоболие, хормонален дисбаланс, алергии, подуване, запек, диария, липса на енергия, чести настинки, чупливи нокти и коса и кожни проблеми – това са само част от признаците за натрупване на токсини.

Препоръчва се извършването на детокс да се прави поне веднъж - два пъти  в годината.

Практикувана от векове от много култури по света, включително Аюрведичната и Китайската лечебни системи, детоксикацията служи за почивка, прочистване и подхранване на организма отвътре навън. Чрез премахване и елиминиране на токсините и последващо захранване на организма със здравословни хранителни вещества, детоксът ви предпазва от заболявания и подсилва вашите естествени възможности за поддържане на оптимално здраве.

Като начало детоксикцията представлява пречистване на кръвта. Това се извършва чрез премахване на примесите от кръвта в черния дроб, чиято работа е да изхвърля токсините. Тялото елиминира и токсините от бъбреците, червата, дробовете, лимфата и кожата. Когато системата за пречистване не работи добре, това се отразява негативно върху всяка клетка в тялото. Положителният ефект на детокса се дължи на това, че той отговаря на нуждите на всяка индивидуална клетка – най-малкия елемент на човешкия живот."

Съветите на Д-р Диков за ДЕТОКС :

Нека започнем с детоксикиращите храни


Тогава, когато токсините се натрупват в организма, неминуемо се стига до задръстване. Трябва да се направи постепенен преход от „по-задръстващите храни” като месо и преработени храни към свежи плодове и зеленчуци и пълнозърнести храни. Това е един прекрасен старт за вашия ефективен детокс в домашни условия. Друг подходящ вариант е за три седмици да се придържате към вегетарианска диета с много плодове, зеленчуци, ядки, семена и бобови. Елиминирайте алкохола, цигарите, кафето, наситените мазнини.

Друга добра идея е един 3-7 дневен детокс с пиене на свежи зеленчукови и плодови сокове и вода. Отдавна практикуван от много култури начин за пречистване е и целодневната консумация единствено на вода, един път седмично.

Контрастни душове
При тези душове се сменя температурата на вода, с която се къпете. В края на къпането пуснете топлата вода за две минути, след което я направете студена за една минута. Повторете 3-4 пъти. Смяната на температурата подпомага детокса, като повишава циркулацията и движението на лимфата. Контрастните душове не се препоръчват за бременни жени, за асматици и при проблеми с диабет и сърдечно-съдови заболявания.

Увеличете приема на вода
Големият прием вода е най-недооценяваният детоксикиращ метод. Ние изхвърляме около 2.5 литра вода на ден. Когато настъпи дехидратация, бъбреците не могат ефективно да филтрират кръвта и предават част от работата си на черния дроб. Това може да причини стрес за черния дроб. Постарайте се да изпивате поне по два литра вода на ден. Ако работите - поне по 3 литра.

Преминете на органично
Поради голямото количество пестициди и хербициди, които се използват в съвременното земеделие, много от плодовете и зеленчуците в магазините са натоварени с токсини. Топ 12 от плодовете и зеленчуците, които трябва да се стремите да купувате в органичен вид, са целина, праскови, ягоди, ябълки, боровинки, нектарини, чушки, спанак, череши, зеле, картофи и вносно грозде.

Намалете и употребата на базирани на химикали препарати за дома или козметични препарати – шампоани, дезодоранти, пасти за зъби и заместете с натуралните еквиваленти.

"За жалост всички тези методи не са на 100% ефективни, защото ние продължаваме да живеем в мръсна среда, която се грижи ежедневно да задръсти организмите ни. За да съм сигурен, че тялото на пациентите ми ще бъде изчистено на 100% аз винаги им препоръчвам да си правят курс за пречистване със Сладък пелин (Artemisia annua) . Резултатите, които показва той при мои клиенти, граничат с чудо.  В лабораторни изследвания, многократно с колеги сме правели проучвания на билката и винаги сме се изумявали от резултатите. При над 78% от изследваните ясно се вижда значително подобрение след 26-тия ден при това сме изследвали хора с много различни заболявания. Разбира се, не сме открили ние топлата вода. Колеги от Китай, САЩ, Франция, Белгия от години изследват свойствата на Сладкия пелин. Д-р Лай дори печели Нобелова награда за откритието си, че лекува малария и рак със Сладък пелин

Това, което мога да препоръчам е да се използва висококачествен Сладък пелин, с ясен произход и свойства, за да бъде той наистина ефективен и да отчита резултат. Лично аз препоръчвам на пациентите си Сладък пелин от Булбиохерба, защото е качествен, български, органичен продукт, който е доказано действащ. 


Много от болестите идват поради задръстване на организма с токсини, които буквално могат да го съсипят. Вредни храни, напитки, изпарения от автомобили и т.н. водят често до фатално заболяване като рак например. Разбира се, стресът също оказва много голямо влияние, но когато в тялото има токсини, това влияние става огромно, защото имунната система се срива. Не чакайте до последно, а вземете мерки веднага, защото здравето ви е само и единствено ваша отговорност." - съветва ни Д-р Диков. 

 

ПРОГРАМА ЗА ИЗЧИСТВАНЕ НА ТЯЛОТО

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Статиите в Народна Аптека са с информативен характер. Не бива и не трябва да заместват консултациите с лекар.