7 хранителни продукти, които почистват белите дробове на пушачите

Ракът на белия дроб е един от водещите причини от карцинома в света и от него най-голям процент заболяват хората, които всекидневно се наслаждават на тютюневия дим.

 

Ако не искате да спрете цигарите, постарайте се да намалите риска от рак. Съществуват различни начини да почистите белия си дроб от токсини и катран и така да намалите риска. Определени продукти , могат да ви помогнат да почистите белия си дроб. Запомнете, че не можете да изчистите изцяло белия дроб с ползването на тези продукти, но в определен процент може да се освободите от токсините.

1. Сладка царевица

Смята се, че Бета-криптоксантин  пази белия дроб от рак, защото е мощен антиоксидант 

 

2.Селен 

Селенът е мощен антиоксидант, който се намира в различни видове риби като: риба тон, треска и сьомга, но съща така и в агнешко, яйца и пшеничените култури.

 

3.Лук

Чесънът и лукът съдържат материи, които имат антиканцерогенен ефект. Лукът помага в предпазването от много болести сред които са: инфекции и рак на белия дроб. Интересно е също и че при хора, които вече имат рак, спира образованието на новите ракови клетки. 

 

4.Джинджифил 

Мощно средство за отхвърлянето на токсини от белия дроб. Той е отличен избор, защото чаят от неговия горен улеснява дишането, а парче стръкче джинджифил - може да се добави във всяко едно ястие.

 

5.Портокали

Освен, че на всички за познати като извор на витамини, портокалите също така действат превентивно срещу рака на белия дроб.

 

6.Коприва

Това растение е пълно с желязо и е много полезно и като средство за дезинфекция на белия дроб и борбата срещи инфекциите.

 

7. Чай от борови иглички

Традиционално се ползва за промиването на устата и гърлото, но също става и за добър съюзник срещу борбата с рака на белия дроб.  

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Статиите в Народна Аптека са с информативен характер. Не бива и не трябва да заместват консултациите с лекар.