Как дамите да запазят красотата си

Всяка една прекрасна дама започва да се притеснява за красотата си, когато надмине 40-те години. За да поддържате естествената си красота вече ще се наложи да полагате специални грижи за косата и лицето. Днес ще ви предложим няколко варианта за поддържане на кожата на лицето и косата, за да можете да изглеждате на колкото години се чувствате.

Факт е, че след като жените преминат 40 години кожата започва да губи своята еластичност и не изглежда вече толкова свежа, както преди. Малките бръчки по лицето започват да стават все по видими и то точно около очите и прекрасната усмивка. Аквалифтингът е една козметична процедура, която могат да ви направят във всяко едно козметично студио, а благодарение на нея от лицето ви ще бъдат премахнати мъртвите клетки. След това кожата ви ще бъде стегната с помощта на тонизираща вода, която съдържа витамини и антиоксиданти. Не е задължително обаче да посещавате козметичен салон, за да се разкрасите, можете да свършите всичката работа и у дома. Аквалифтингът може да бъде заменен с маските с глина, които се предлагат на пазара на достъпни цени, а те ще ви свършат същата работа, защото съдържат много биоактивни комплекси. Биоактивните комплекси ще ви помогнат да възвърнете свежестта и еластичността на кожата на лицето, ще регулират дейността на мастните жлези, ще ви помогнат да изсветлее кожата по лицето ви.

 

За да поддържате в добър вик кожата на шията и деколтето ви не са ви нужни много усилия. Просто трябва да я поддържате с помощта на парафинови апликации и криомасаж, но можете да използвате и кубчета лед, защото те също са толкова ефикасни.

Разбира трябва да се обърне внимание и на косата, защото косъма става много по-тънък и лесно се къса. Да не забравяме, че в повечето 

случай тя започва да побелява. За да и предадете блясък, великолепие и плътност е добре да използвате специални шампоани, които съдържат растителни масла и провитамин B5. В случай, че вече боядисвате косата си препоръчваме да използвате бой за коси, които съдържат овлажняващи съставки.

За да подобрите макиажа на лицето си можете да добавите руж на лицето си, за да подчертаете индивидуалността на скулите си и да предадете на лицето си нужната руменина. Не забравяйте обаче преди да нанесете макиажа да намажете лицето си с овлажняващ крем, защото той ще ви помогне за хидратацията на сухата кожа. Не прибягвайте към тонове различни от цвета на лицето ви, ще изглеждате по-добре с близки до естествения цвят на кожата ви палитри. Можете да нанесете сенки в светлокафяв цвят, защото те ще ви помогнат да прикриете бръчките около очите си. Изберете подходящото червили, но е добре то да съдържа витамините E и C, а също така и да има защитен фактор.

 

Източник:www.bilka.info

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Статиите в Народна Аптека са с информативен характер. Не бива и не трябва да заместват консултациите с лекар.